Nagyvilág

Apokaliptikus porviharok csaptak le több ausztrál városra – videó

Félelmetes méretű porviharok csaptak le több városra az ausztráliai Új-Dél-Wales államban. A Guardian összeállítása szerint volt, ahol 107 kilométeres szél tombolt, ennek következtében átláthatatlan porfelhő alakult ki.

Az egyik, Twitterre feltöltött videón jól látható, ahogy egy autós a vihar felé tart, majd amikor eléri az autót a felhőt, teljesen sötét lesz. Egy panorámafelvételen az látszik, hogy milyen óriási a porfelhő kiterjedése.

https://twitter.com/LucyThack/status/1218816321615302656

Queenslandben történt a legtöbb villámáradás a hét végén, miattuk több közutat le kellett zárni, és lakosokat kimenekíteni házukból.

Melbourne-ben vasárnap este golflabdanagyságú jégdarabok hullottak, tönkretéve gépkocsikat és megrongálva háztetőket. Több mint 1500-szor hívták a katasztrófaelhárítókat az emberek. A hétvégén további esőzésekre számítanak.

Emellett továbbra is pusztítanak a bozóttüzek: 68 helyen ég a tűz Új-Dél-Walesben és 27 helyen Victoriában. Eddig több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok, 29 ember meghalt, és egymillió állat elpusztult.

Kiemelt kép: Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik