Nagyvilág

Álorvost buktattak le Predeálon, csak segített a nejének

Újabb kuruzsló borzolja a kedélyeket Romániában.

A Digi24 derítette ki, hogy Predeálon egy rendelőben olyan férfi fogadta a pácienseket, akinek köze sincs az egészségügyhöz. A férj rendszeresen helyettesítte háziorvos feleségét. A Maszol.ro szerint akkor is, amikor a hírtévé ott volt.

Az orvosnő betegszabadság idejére a programozó férj ugrott be, amin nem is háborogtag a betegek. Az egyik páciens szerint a férfi mindig csak a bevált receptet írja fel neki és férjének, nem változtat a kezelésen.

A rendőrség kiderítette, az elmúlt kilenc napban több mint 200 beutalót, receptet adott ki a férj, aki több tucat beteget vizsgálhatott meg. Az álorvos beismerte, nem ő a megoldás, de nem találtak helyettesítő orvost.

Az egészségügyi minisztérium, az Országos Orvosi Kamara jelezte, a predeáli gyakorlat veszélyeztette a betegek egészségét és biztonságát. Az ügyben a rendőrség, a közegészségügyi igazgatóságok és az orvosi kamara is vizsgálódik.

Tavaly két lebuktatott álorvos is nagy nyilvánosságot az érettségivel sem rendelkező 38 éves Matteo Politi plasztikai sebészként dolgozott bukaresti magánklinikán, egy 30 éves nő pedig hamis diplomával dolgozott egy sürgősségi kórház nőgyógyászatán. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik