Nagyvilág

Két robbanás történt Svédországban

Hajnali 1 órakor robbanás rázta meg a Stockholm Östermalm városrészében található Gyllenstiernsgatan utca egyik épületét, két órával később pedig Uppsala egyetemi városba riasztották a rendőröket egy robbanás miatt. Nincs arra vonatkozó információ, hogy a két eset között összefüggés lenne — írja a svéd The Local.

A stockholmi robbanás olyan hangos volt, hogy kilométerekkel távolabb is hallani lehetett. Az egyelőre nem világos, hogy a robbanás az épületben vagy az épület környékén történt. A helyszínen több autó is megsérült, de a detonáció valószínűleg nem ezekben volt. A mentők és a tűzoltók még a helyszínen vannak, de egyelőre nincs hír sérültekről.

Az épületet éjszaka evakuálták, a lakók egy iskola tornatermében éjszakáztak. A lap szerint a rendőrség robbanóanyagokkal foglalkozó osztálya a helyszínen dolgozik, reggel 7-kor még nem volt arra vonatkozó információ, hogy mi okozta a robbanást, de a hatóság nyomozást indított. Uppsalában a városközpontban történt robbanás hajnali 3 óra körül, sérültekről nincs hír.

Kiemelt kép: Twitter/ken_lundberg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik