Nagyvilág

Strache visszatér a politikába

Az őszre tervezett bécsi helyhatósági választásokon visszatér a politikába Heinz-Christian Strache volt alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) botrányba keveredett, és ezért lemondásra kényszerült elnöke – jelentette hétfőn az osztrák sajtó.

Szükség van egy következetes és erős HC Strache-listára Bécsben

– tette közzé Facebook-oldalán a politikus.

Bejegyzésében arról is írt, hogy nemzeti érzelmű és szociális politikát hirdet majd. Bejelentette, hogy a Szövetség Ausztriáért (Die Allianz für Österreich – DAÖ) elnevezésű, 2019 decemberében a Szabadságpártból kivált képviselők által alapított tömörülés színeiben tér vissza a politikába.

A Bolygó Kapitányává válhat az osztrák jobbosok messiása
Sebastian Kurz ügyesen összematekozta, hogy csak a Zöldek jöjjenek számításba a koalíciókötéskor. Persze velük sem lesz egyszerű a házasság.

Hozzáfűzte, hogy az őszi bécsi választáson több mint 15 százalékot szeretnének elérni. Strache a tervek szerint a DAÖ idei első, január 23-ra tervezett ülésén vendégszónokként tart majd beszédet. A párt frakcióvezetője, Karl Baron már korábban leszögezte: azt szeretnék, ha Strache a párt listavezetője lenne a bécsi választásokon.

Nem létezik B-terv

– szögezte le.

(MTI, kiemelt kép: Europress/Joe Klamar/AFP)

Ajánlott videó