Nagyvilág

Román államtitkárt vádolnak kiskorú zaklatásával

A jászvásári ügyben feljelentést történt, az ügyészség vizsgálódik, az államtitkár tagad.

Romániában a kulturális minisztérium államtitkárát azzal vádolják, hogy még a jászvásári Román Állami Opera ideiglenes aligazgatójaként szexuálisan zaklatta az opera ifjúsági kórusának egyik tagját – írja a ReporterIS portál alapján a Transindex.

Cosmin Marcovici az akkor még 17 éves diáklányt akarata ellenére meg akarta csókolni, többször írt neki (a portál közzétette messenger-beszélgetések egy részét), találkozókra hívta az irodájába és sörözésre, majd a visszautasítások miatt mások előtt szidalmazta. A lány erről részletesen beszámolt az Opera igazgatójának, egy héttel később Marcovici felmondott.

A ReporterIS szerint az ügyből feljelentés lett, az ügyészség vizsgálódik, de a folyamatban levő ügyről nem akartak részletekkel szolgáltni. Az államtitkár tagadja a vádat, szerinte – mint közösségi oldalán, illetve a lapnak is megerősített – őt sem a rendőrségtől sem az ügyészségtől nem keresték meg ez ügyben, a lánnyal „nem történt semmi a normális kollaboráció határain túl”.

Ugyanakkor az operában dolgozók megerősítették, az eset és Marcovici felmondása között kapcsolat áll fenn. A lap kereste az opera vezetőjét, ő arra hivatkozott, hogy külföldön tartózkodik és nem tud nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik