Nagyvilág

Egy pedofil férfi szekrényében találták meg a két éve eltűnt német fiút

A 13 évesen eltűnt gyerek „megtört öregembernek” tűnt, amikor a rendőrök teljesen véletlenül rábukkantak.

Egy két és fél éve eltűnt 15 éves gyerekre bukkantak a rendőrök a németországi Recklinghausen városában, amikor házkutatást tartottak egy gyerekpornó terjesztésével gyanúsított férfi lakásában – jelentette a helyi sajtó. A rendőrök előző hét pénteken kutatták át a 44 éves férfi lakását, és az egyik szekrényt kinyitva találtak rá a 2017 nyarán eltűnt Marvin K-ra.

A beszámolók szerint a rendőrök azért mentek fel a férfi lakására, mert a gyanú szerint pedofil pornófelvételeket terjesztett. A lakásból nagy mennyiségben vittek el merevlemezeket és memóriakártyákat, és a bizonyítékok hatására egy bíró már szombat elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Marvin K. állami felügyelet alatt volt, amikor két éve nyáron nyoma veszett. A rendőrség közlése szerint semmi sem utalt arra a lakásban, hogy a gyereket az akarata ellenére tartotta fogva a 44 éves férfi. A rendőrség arról nem közölt információkat, hogy a kisfiút szexuálisan bántalmazta-e a férfi, akit az ügyészség „súlyos szexuális bűncselekmény elkövetése” miatt akart előzetes letartóztatásban látni.

A kisfiú anyja a helyi sajtónak elmondta, hogy gyermeke ugyanazt a ruhát viselte, ami eltűnése idején is rajta volt, és amikor találkoztak, Marvin úgy nézett ki, mint „egy megtört öregember”. A fiút megtalálása után orvosok vizsgálták meg, de állapotáról nem közöltek információkat. Azt nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet vissza édesanyjához.

Közben a bochumi ügyészség hétfőn bejelentette, hogy a 44 éves férfit 2018-ban elítélték gyerekpornó birtoklása miatt, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A kiemelt képen a ház, ahol megtalálták a kisfiút. Fotó: AFP / Marcel Kusch/dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik