Nagyvilág

Curacaóra vándorolhatnak az állami engedéllyel rendelkező kaszinó bevételei

Egy Venezuela partjainál fekvő, adóparadicsomnak számító Curacao szigetén bejegyzett cég is profitálhat az állami engedéllyel rendelkező grandcasino.hu nevű játékportál, amit Magyarország legújabb kaszinójaként reklámoznak a BKV megállóiban, írja a napi.hu.

A lap szerint a játékplatform üzemeltető partnere a Techzia Kft. A 2019. nyarán bejegyzett szombathelyi cég tulajdonosa az FFster Investments B.V. nevű, Curacao nevű szigetre bejegyzett társaság. Ügyvezetője egy holland üzletember, bizonyos Robert Jan Theodoor Peters, aki az online kaszinót üzemeltető Techzia ügyvezetője is. A holland üzletember és a cége lakcíme azonos: egy 2009-ben épített, kétszintes, medencés luxusvilla, nem túl messze a Karib-tengertől.

Mivel Curacao szigete finoman fogalmazva sem vesz részt az adóelkerülés elleni globális küzdelemben, a BKV megállókban hirdetett, állami engedéllyel rendelkező kaszinóból egy karib-tengeri luxusvillába vándorolhatnak a gyanútlan magyar szerencsejátékosok veszteségei is.

A kaszinók adótitkaira elvileg nagyon kíváncsi a kormány is. A jövőben már Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is tudni fogja azoknak a kaszinóknak az adótitkait, amelyek megbízható szerencsejáték-szervezőként kaptak koncessziós jogot a kormánytól.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik