Belföld

Curacaón rostokolnak a hurrikán sújtotta szigetről kimentett magyarok

Elromlott a NATO-gép, amivel hazahozták volna őket.

Továbbra sem jutottak haza azok a magyarok, akiket a hét elején mentettek ki a hurrikán sújtotta karibi Saint-Martin szigetről.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta: azt tervezik, hogy egy NATO-géppel hozzák őket Pápára Curacaóról, ahová egy bérelt repülővel vitték őket. Ennek szombaton kellett volna indulnia.

Az egyik érintett, Balogh Violetta az RTL-nek elmondta: azt üzenték nekik, hogy a repülőgép elromlott, vissza kellett vinniük Amerikába, így ez a lehetőség elúszott, „sajnálják, ennyit tudtak segíteni”. Furcsának nevezte, hogy Curacaón maguknak kellett szállást és ellátást fizetniük, holott mindenki más, akit a szigetről evakuáltak, a saját államától kapott segítséget, és ingyen haza is vitték őket.

Azt mondta, mindene odalett a hurrikánban, csak egy hátizsákot hozott magával. A legolcsóbb szállást keresték, hatan vannak egy szobában, egy 17 hónapos és egy 8 éves kisgyerekkel. A pénzük elfogyott, amíg várakoztak a magyar állam segítségére, nem tudják, hogy jutnak haza.

A Külügyminisztérium az RTL megkeresésére közölte: kereskedelmi járatokon fogják megszervezni a kint ragadt magyarok hazajutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik