Nagyvilág

A német vasúttársaság visszaszólt Greta Thunbergnek

Szombaton egy, a Deutsche Bahnhoz tartozó vonatról posztolt képet a Twitterre Greta Thunberg svéd klímaaktivista. A kép mellé annyit írt:

Túlzsúfolt vonatokkal Németországon át. Végre hazafelé tartok!

A posztból elsőre úgy tűnhet, mintha a 16 éves aktivista éppen kritzálná a német vasúttársaságot, amiért nincs hely és poggyászaival egy vasúti kocsi végében, a padlón kell meghúznia magát. A posztra a Deutsche Bahn hamar reagált a Sky News cikke szerint.

Mint írták: örülnek, hogy Greta Thunberg környezetbarát vonataiat használta és üdvözölték a klímaváltozás elleni harcban való részvételét, azonban hozzátették:

Még jobb lett volna, ha beszámol arról is, hogy csapatunk milyen barátságosan és kompetens módon szolgálta ki az első osztályon.

Greta Thunberg egy későbbi bejegyzésében arról írt, hogy két vonaton is a földön kellett ülnie. A Bázelből induló járatot kivették a forgalomból, de Göttingen után már volt ülése. A padlón való utazáshoz annyit tett hozzá, hogy sohasem állította, hogy ez probléma lenne, hiszen a zsúfolt vonatok azt jelzik, hogy nagy igény van a vasútra, ami pozitív fejlemény.

Greta Thunberg a bejegyzés posztolásakor a madridi klímacsúcsról tartott hazafelé. A fiatal környezetvédő nem utazik repülővel, mivel az súlyosan terheli a légkört. Ehelyett például a vasutat, tengerentúli út esetében pedig a vitorlásokat választja.

Kiemelt kép: Greta Thunberg/Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik