Nagyvilág

Halott nőt molesztált munka közben egy rendőr

Az amerikai rendőrt a testére szerelt rendőrségi kamera buktatta le.

Letartóztattak csütörtökön egy 27 éves amerikai rendőrt, aki a vád szerint szexuálisan molesztál egy halott nőt munka közben – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a férfi a nő melleit fogdosta, amikor társa nem volt vele.

David Rojas még október 20-án követte el a bűncselekményt, amikor társával együtt egy túladagolásban meghalt nőhöz hívták ki őket, egy Los Angeles-i lakásba. A két rendőr megállapította, hogy a nő már nem él, majd Rojas egyedül maradt a holttesttel, amikor társa lement a járőrautóhoz.

A rendőr deaktiválta a testére helyezett rendőrségi kamerát, és ekkor fogdosta meg az elhunyt nő melleit. A férfit azonban mégis a saját kamerája buktatta le. A rendőr vagy elfelejtette, vagy nem tudta, hogy a bekapcsolt, de nem aktivált kamera folyamatosan működik, és az aktiválás előtti két percet is felveszi és elmenti.

Az AP amerikai hírügynökség információi szerint a rendőr akkor bukott le, hogy kollégái véletlenszerűen átnézték pár rendőr kameráinak felvételeit, és megtalálták az inkrimináló videót.

Rojas ellen a holttestekkel kapcsolatos kaliforniai egészségvédelmi szabályok megsértése miatt emeltek vádat a hatóságok, ami bűncselekménynek számít, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A Los Angeles Times cikke szerint „az emberi maradványokkal kapcsolatos szexuális cselekedetekkel foglalkozó” szabályok megsértése a vád. Az AP hírügynökség szóhasználata szerint azoknak a szabályoknak a megsértésével vádolják, amik tiltják, hogy valaki „megfelelő engedély nélkül létesítsen szexuális kapcsolatot emberi maradványokkal”.

Rojas húszezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az ellene felhozott vádak ellen. A helyi rendőrségi szakszervezet, ami általában védeni szokta a megvádolt rendőröket, közölte, hogy Rojasnak nem nyújtanak segítséget, „undorítónak” nevezve, amit tett.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik