Belföld

Taperolta, nem engedte leszállni a busz hátuljában ülő utastársát egy drogos

Letartóztatását indítványozta a Makói Járási Ügyészség annak a szegedi férfinak, aki egy helyközi buszjáraton molesztálta a vele utazó hölgyet, majd kábítószerezett.

A férfi szerdán reggel 9 körül szállt fel a Mezőhegyes-Szeged között közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratra. Miután Nagylakot elhagyták, az autóbusz hátsó részébe ment, leült a leghátsó ülésre, közvetlenül a nő mellé. Beszélgetést kezdeményezett vele, majd megpróbál benyúlni a combja alá.

A nő többször is ellenkezett, erre a férfi alpári kijelentésekkel reagált, szexuális aktusra utaló kijelentéseket tett. Amikor Makó főteréhez ért a busz a hölgy jelezte, hogy le szeretne szállni, de a férfi többszöri és erőteljes kérése ellenére sem engedte le, sőt kijelentette, hogy nem fog felkelni a helyéről. Feltette a lábait az ülésekre úgy, hogy a nő csak nagy nehézségek árán tudott mellette elmenni, melyet kihasználva a férfi meg is fogdosta őt.

A molesztált nő magánindítványt terjesztett elő a férfi felelősségre vonására. A szegedi férfit előállították a Makói Rendőrkapitányságra, ahol a ruházata átvizsgálása során az is kiderült, hogy kábítószer van nála. Ezt követően drogtesztet végeztek rajta, mely pozitív eredményt hozott.

A járási ügyészség az emberi méltóságot sértő szeméremsértés, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlésre veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatását.

Kiderült, hogy a férfi különös és többszörös visszaesőként valósította meg a gyanú tárgyát képező bűncselekményeket, s vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. Sőt, a molesztálást is feltételes szabadlábra bocsátás hatálya alatt követte el.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik