Nagyvilág

Budapesten járt Trump ügyvédje

Európába látogatott Rudy Giuliani, Donald Trump elnök személyes ügyvédje, írja a New York Times.

Ahogy korábban megírtuk, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága kedden hozta nyilvánosságra jelentését, ami szerint támadhatatlan bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan: Trump visszaélt hatalmával, hogy külföldi beavatkozással szerezzen előnyt a 2020-as elnökválasztás befolyásolására.

A dokumentumban előkerült Orbán Viktor is, egészen pontosan az, hogy több, az igazságügyi bizottság által meghallgatott tanú szerint is a magyar miniszterelnök, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök negatív irányba befolyásolhatta Trump véleményét az ukrán elnökről, így hatással lehetett a megbeszélések hangulatára.

Giuliani kedden Jurij Lucenko volt ukrán főügyésszel találkozott Budapesten, aki szintén kulcsfigura lett az impeachment-eljárásban. Ezt követően Trump ügyvédje szerdán Kijevbe utazott, ahol további ukrán ügyészekkel tárgyalt.

Az európai utat egyébként egy tévésorozat kedvéért szervezte a jobboldali One America News (OAN) csatorna, melynek stábja a magyar fővárosba is ellátogatott.

Giuliani egyébként kedd este együtt vacsorázott Budapesten az USA magyarországi nagykövetével, David B. Cornsteinnel.

Kiemelt kép: Europress / Angela Weiss / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik