Nagyvilág

Téves e-mailen kért betegszabadságot, a fél világ rajta röhög

A főnöke helyett több ezer embernek küldte el az üzenetet.

Nick Vasos a kansasi Fox4 hírcsatornánál dolgozik bemondóként. Eddig csak a helyi nézők ismerték. Pár napja az egész világ tud a létezéséről.

Az egész úgy kezdődött, hogy a hírolvasó szájsebészeti műtéten esett át. Az operáció után hét órán át koplalnia kellett, még vizet sem ihatott. Egyre jobban szédült, ezért úgy döntött, ír a főnökének, hogy betegszabadságot szeretne kivenni. Először sms-t küldött, de mivel nem kapott választ, e-mailt írt.

Ez óriási hibának bizonyult.

A félkómás állapotában ugyanis véletlenül rossz címre küldte el a levelet: az üzenet a cég valamennyi alkalmazottjának postafiókjában landolt. Ehhez tudni kell, hogy a Nexstar vállalathoz több mint 200 tévécsatorna tartozik, tehát Nick Vasos egyszerre több ezer embernek írta meg, hogy sajnos rosszul érzi magát, ezért szabadságot kell kérnie aznapra.

Az óriási levlistán természetesen elszabadult a pokol.

A céghez tartozó legkülönbözőbb csatornák dolgozói válaszolgatni kezdtek Nicknek (természetesen mindenkinek elküldve az e-mailt), az Egyesült Államok számos pontján dolgozó médiamunkások egyesével – ismeretlenül is – jobbulást kívántak a bemondónak.

Az egyik kolléga videón is megmutatta, hogy néz ki a levelezésük:

De ez még semmi. A Twitteren megjelentek a #NickBeteg, a #MentsükmegNicket, az #ImádkozzNickért és hasonló címkével ellátott bejegyzések.

A munkahelyéről hiányzó Nicknek egy kis OLTÁRT készítettek a kollégák, a kegyhelyet bemutató fotók is azonnal ellepték az internetet

Kollégái kisebb szimpátiatüntetésen kívántak jobbulást neki:

Vasos természetesen maga is tweetelt; felhívta több ezer kollégája figyelmét, hogy amennyiben beteget jelentenek, melyik e-mail címet NE használják.

A médiacéghez tartozó egyik csatorna máris meghívta Nicket Las Vegasba, hogy meséljen a nézőknek a betegszabadságáról, amiről most már az egész világ tud. Vasos válaszolt: eleget tesz a meghívásnak – amint jobban lesz.

November 23-án hétfőn Nick Vasos újra megjelent a munkahelyén. Minden oké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik