Nagyvilág

Hazaengedték az arc nélkül született gyermeket

Október végén a közvélemény nyomására a portugál orvosi kamara felfüggesztett állásából egy nőgyógyászt, akinek hanyagságából arc nélküli gyermek született egy setúbali kórházban. A nőgyógyászt a szülők jelentették fel, akik csak a kis Rodrigo október 7-i világra jöttekor tudták meg, hogy gyermekük torzszülött, hiányzik az orra és a szeme, és koponyájának egy része is.

A csecsemőt 40 nap után kiengedték a kórházból, miután az orvosok nagyon kis esélyt jósoltak neki a túlélésre, mivel létfontosságú érzékszervek hiányoznak a testéről. Ennek következtében nincs hallása, és agyának egyes részei is hibásan működnek. A szakemberek úgy gondolták, mindössze pár órát élhet meg a gyermek. Ugyan a légzéssel még nehézségei vannak, de úgy tűnik, hogy az állapota javul. A szülők bizakodóak azzal kapcsolatban, hogy a kisfiú idővel megerősödhet.

Az orvost, Artur Carvalhót fél évre tiltotta el hivatása gyakorlásától az orvoskamara fegyelmi bizottsága. Vizsgálatot indított az ügyben az igazságszolgáltatás is. A feljelentett nőgyógyász egy setúbali magánklinikán gondozta a várandós mamát, akinek esetében a három előírt ultrahangvizsgálat alkalmával sem talált problémát. Amikor a szülők kifejezett kívánságára a terhesség hatodik hónapjában elvégzett vizsgálat alkalmával lehetséges anomáliát fedezett fel, elbagatellizálta az ügyet, azt mondva a szülőknek, olykor előfordul, hogy az arc bizonyos részei nem láthatók a felvételen.

Nem ez az első eset, hogy az orvoskamara foglalkozni kényszerül a nőgyógyásszal: 2013 óta hat alkalommal tettek ellene panaszt a betegek.

Arc nélküli gyermek született Portugáliában
Egy nőgyógyász hanyagságából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik