Nagyvilág

Arc nélküli gyermek született Portugáliában

A közvélemény nyomására a portugál orvosi kamara felfüggesztett állásából egy nőgyógyászt, akinek hanyagságából arc nélküli gyermek született egy setúbali kórházban.

Az orvost, Artur Carvalhót fél évre tiltotta el hivatása gyakorlásától az orvoskamara fegyelmi bizottsága. Vizsgálatot indított az ügyben az igazságszolgáltatás is.

A nőgyógyászt a szülők jelentették fel, akik csak a kis Rodrigo október 7-i világra jöttekor tudták meg, hogy gyermekük torzszülött, hiányzik az orra és a szeme, és koponyájának egy része is.

A feljelentett nőgyógyász egy setúbali magánklinikán gondozta a várandós mamát, akinek esetében a három előírt ultrahangvizsgálat alkalmával sem talált problémát.

Amikor a szülők kifejezett kívánságára a terhesség hatodik hónapjában elvégzett vizsgálat alkalmával lehetséges anomáliát fedezett fel, elbagatellizálta az ügyet, azt mondva a szülőknek, olykor előfordul, hogy az arc bizonyos részei nem láthatók a felvételen.

Nem ez az első eset, hogy az orvoskamara foglalkozni kényszerül a nőgyógyásszal: 2013 óta hat alkalommal tettek ellene panaszt a betegek. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik