Nagyvilág

Tragédiát sejtenek a Mallorcán nyaraló magyar testvérpár eltűnése mögött

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hogy Mallorca délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két vendégüket napok óta nem látták. Később kiderült, hogy egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiről és egy 30 éves nőről van szó.

A Bors cikke szerint a testvérpárnak pénteken kellett volna hazaérkeznie, a család ekkor fordult a hatóságokhoz. Kiderült: a közeli szállodájukban ekkor már napok óta nem látták őket, ám csak a takarításkor derült ki, hogy nem hagyták el a tervezett időben a szállást. A személyzet állítólag mindent úgy talált, ahogy hagyták, de akkor már napok óta nem aludtak a szálláson. A lap úgy tudja, hogy azóta már azt az autót is megtalálták, amit a testvérek kibérelte, telefonjaikat is próbálja bemérni a helyi rendőrség.

A testvérpárt, Orosz Katalint és Orosz Mihályt már a magyar rendőrség eltűntként keresi:

Fotó: police.hu

 

A fiatalok eltűnéséről azután érkezett bejentés a spanyol hatóságokhoz, hogy többen látták, hogy a viharos időben egy óriási hullám sodort el két embert. A hatóságok azt sem tartják kizártnak, hogy a magyarokat terítette be a hullám.

A Bors úgy tudja, hogy egy férfi holttestét már kiemelték, azonban még nem azonosították.

Múlt hét szerda óta kutatnak a vízi mentők járőrhajói, búvárok és a csendőrség helikoptere, a partszakaszt pedig önkéntesek vizsgálják át újra és újra, de eddig semmi eredmény. A Baleár-szigeteken és Katalóniában a hét közepén özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik