Nagyvilág

Donald Trumpot kifütyülték egy baseballmeccsen

Meglehetősen ellenszenves fogadtatásban volt része Donald Trump amerikai elnöknek, amikor vasárnap megjelent a Washington Nationals és a Houston Astros baseballmeccsén. A két csapat a World Series ötödik meccsén csapott össze az amerikai főváros Nationals Park nevű pályáján, amely egy köpésre található a Fehér Háztól.

Amikor a kommentátor bejelentette Trumpot és az elnök megjelent az óriáskivetítőn, a közönség hangosan pfujolni kezdett. Ahogy a Guardian megjegyzi, erre már korábban is volt példa, ugyanez történt Jimmy Carter, Ronald Reagan, Richard Nixon, illetve az idősebb és ifjabb Bush esetében is. Ezt követően azonban skandálni is kezdett a tömeg, mégpedig azt, hogy „Lock him up”, azaz

Csukják le!

Ezzel egyrészt az elnök ellen zajló impeachmentre utaltak, másrészt arra a jelmondatra, amelyet Trump még az elnöki kampánya idején skandáltatott a tömeggel Hillary Clintont célozva („Lock her up!”).

Ahogy a Guardian megjegyzi, 1910 óta minden amerikai elnök a hivatali ideje alatt elvégzett egy ünnepélyes első dobást egy baseball meccsen, Donald Trump az első, aki megszakította ezt a hagyományt. Az amerikai profi liga, a Major League Baseball igazgatója szerint az elnök azzal indokolta a távolmaradását, hogy „a lehető legjobb élményt akarja nyújtani a nézőknek”, míg pénteken Trump azzal viccelődött, hogy a golyóálló mellénye miatt nehézkes lenne a dobás.

Europress/Will Newton/Getty Images/AFP

Trump, aki a feleségével és több politikussal jelent meg, még a vége előtt hazament a meccsről, nem tudni, hogy a nézők reakciója miatt, vagy csak el akarta kerülni a közlekedési dugót.

Kiemelt kép: Europress/Patrick Smith/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik