Nagyvilág

Erdogan megköszönte Orbánnak, hogy kiállt a szíriai offenzíva mellett

Recep Tayyip Erdogan megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a szíriai offenzívával kapcsolatban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Eközben az uniós tagországok külügyminiszterei felszólították Törökországot, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel a hat napja Északkelet-Szíriában kezdett egyoldalú katonai offenzívájával, és vonja vissza haderőit országa területére.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn folytatott kétoldalú megbeszélést a török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek. A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten. Erdogan köszönetet mondott azért is, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

Hogy mi a gond a török hadműveletekkel, hosszabban itt olvashatnak:

Milyen következményei lesznek az újabb közel-keleti háborúnak?
Negyedik napja tart a török invázió Szíriában. Az USA megítélése romokban, humanitárius válság jöhet. Kaphatnak-e külső segítséget a kurdok? Kihasználva a káoszt, feltámad-e az Iszlám Állam?

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Olvasói sztorik