Nagyvilág

Kétezren nézték végig a hallei lövöldözést a Twitchen

Megközelítőleg 2200 ember látta az elkövető közvetítését a hallei zsinagógánál történt lövöldözésről a Twitchen, írja a BBC.

A közösségi portál tájékoztatása szerint közülük öten követték élőben az eseményeket. A felvétel körülbelül 30 percig volt elérhető online az élő közvetítését végétől számítva, ez idő alatt több mint 2200-an megnézték azt.

A Twitch közölte, hogy a videó nem került be az ajánlott tartalmak közé. Azt gyanítják, hogy az elkövető összejátszott másokkal, és a felvételt több közösségi oldalon is megosztották.

A Twitch.tv egy videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal, amely az Amazon.com tulajdonában áll. A Twitch.tv platformján a felhasználóknak lehetőségük van e-sport mérkőzéseket nézni és élőben közvetíteni saját játékmeneteiket.

A két ember halálát követelő lövöldözés indíttatása antiszemita és szélsőjobboldali volt. A tettes a helyi zsinagógára nyitott tüzet, majd amikor nem tudott oda bejutni, akkor a járókelőket támadta meg. Az imaházban a jóm-kippuri szertartás miatt legalább 70-80 ember tartózkodott.

Kiemelt kép: Jan Woitas/dpa/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik