Nagyvilág

Egy állapotos rendőrnőt bezártak, egy másikat az erdőben hagytak férfi kollégái

Egy csapat férfi rendőr ellen nyomoznak szexista munkahelyi zaklatások miatt.

Beszédes néven hivatkozik a sajtó arra a férfi rendőrökből álló csapatra, akiket több rendbeli, női kollégáik elleni szexista munkahelyi zaklatással vádolnak: a „fiúklub”-nak csúfolt csapat tagjai egyik, előrehaladott terhes kolléganőjüket bezárták egy szobába, egy másik női kollégát pedig magára hagytak egy erdő közepén.

Az eseteket egy nevét nem vállaló forrás jelentette, mely nyomán vizsgálat indult a skóciai Forres rendőrei ellen. Az első esetben egy állapotos rendőrnő kényszerült arra, hogy az ablakon másszon ki, ugyanis kollégái bezárták egy szobába, a másik esetben pedig egy erdőben hagyták magára egy női kollégájukat, éspedig megtorlásként, amiért az korábban egyik férfi kollégáját feljelentette családon belüli erőszakért és szexuális zaklatásért.

Az egyik női rendőr hangsúlyozta azt is, hogy az illető rendőrök érinthetetlenek, és nem nyomoznak elég alaposan az ügyükben, de érkezett olyan vád is a „fiúklub” ellen, hogy homofób megnyilvánulásokat tettek. Az ügyben nyomozó PIRC szervezet nem akarta ennél tovább kommentálni az ügyet, mivel folyamatban lévő nyomozásról van szó. Skóciában is, ahogy a világ több pontján, komoly kampányok folynak a női rendőrök egyenjogúságáért.

Kiemelt kép: iStockPhotos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik