Nagyvilág

Trump arról beszélt, hogy az illegális határsértőket lábon kellene lőni, hogy lelassítsák őket

A New York Times részleteket jelentetett meg abból a könyvből (Border Wars: Inside Trump’s Assault On Immigration), amely azt mutatja be, hogy a Fehér Ház, illetve Donald Trump elnök hogyan viszonyul a bevándorláshoz — számolt be a SkyNews.

A könyvköz több mint egytucat, a Fehér Házba bejáratos forrással készítettek interjúkat, így derült ki, hogy Donald Trump a tavaszi menekülthullám tetőzése időszakában az ovális irodában arra tett célzást többek jelenlétében, hogy

  • az amerikai-mexikói határra egy árkot kellene ásni és tele kellene tenni kígyókkal, krokodikokkal,
  • az illegális határsértőket lábon kellene lőni, így lelassítva őket.

A láblövést firtató megszólalásakor jelenvolt Stephen Miller tanácsadó, Kirstjen Nielsen nemzetbiztonságért felelős miniszter, Mike Pompeo külügyminiszter és Jared Kushner, Donald Trump veje is. A cikk szerint az elnök valósággal tombolt, hogy a déli határfal nem épül elég gyorsan, holott a bevándorlás megakadályozását tűzte zászlajára. Tanácsadói és a jelenlévők hiába próbálták meggyőzni, hogy egy fizikai akadály nem fog mindenkit megállítani, Trump egyre szigorúbb intézkedéseket akart keresztülvinni, így jutott el végül a lövésekig és a krokodilokig.

Kiemelt kép: Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik