Nagyvilág

Magánklinikát nyit a sarlatán olasz álsebész

A parkolóőr Európa legjobb sebészeit ígéri román pácienseinek.

Az olasz parkolóőr-álsebész, Matteo Politi magánklinikát gründol. A Főtér.ro szerint Politi Med Center néven készül az intézmény megnyitására, ahol „Európa legjobb orvosai” dolgoznak majd. A férfi Facebook-oldalán maga erősítette meg a Digi 24 hírét. Azt írta, hogy a fiatalokat és szegényebbeket ingyen műtik.

A férfi Matthew Mode álnéven évekig dolgozott egy bukaresti szépségklinikán úgy, hogy még érettségije sincs, nemhogy orvosi végzettsége. Lebukott, előzetes letartóztatásba helyezték, amit júniusban módosítottak, kiengedték a börtönből, de Bukarestet nem hagyhatja el, rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen. Csalással, jogosulatlan orvosi tevékenységgel gyanúsítják.

Politi évekig dolgozott, mire kiderült, hogy hamis a diplomája, amit egy álügyvéd intézett el neki. Csak nyolc általánosa van, de rendkívül jól ismeri az orvosi szakzsargont, az eljárásokat, ezért tudta a konzultációkon megtéveszteni kollégáit.

Az lett gyanús, hogy a műtőben nem tudott megfelelően bánni a fecskendővel, a higiéniai szabályokat sem tartotta be. Végül az orvosi kamara egyik alelnöke leplezte le egy operáció után. Lebukása után megpróbált Magyarországra szökni, a kürtösi határátkelőnél fogták el egy Bukarestből-Budapestre tartó gyorsvonaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik