Nagyvilág

Trócsányi: Politikai döntés született

Trócsányi László reagált arra, hogy z Európai Parlament jogi bizottsága leszavazta jelöltségét az uniós bővítésért felelős biztosi posztra. A bizottság indoklása szerint a volt igazságügyi miniszter nem tudta megfelelően igazolni, hogy nincs pénzügyi összeférhetetlensége a biztosi munkájával kapcsolatban.

Mint Trócsányi is elismerte, „a mai napon az Európai Parlament Jogi Bizottsága 11 igen, 9 nem és 2 tartózkodás mellett összeférhetetlenséget állapított meg személyemmel szemben”. Állítása szerint minden kérdésre transzparens választ adott, összhangban a már korábban benyújtott dokumentumokkal.

A magyar biztosjelölt ügyében minden tényalapot nélkülöző politikai döntés született, amellyel szemben a szükséges jogi lépéseket meg kívánom tenni

– írta a fideszes EP-képviselő.

Korábban már Szájer József is reagált, szerinte bevándorlásellenessége miatt buktatták meg Trócsányit: „A döntés elfogadhatatlan, az a jog megerőszakolását jelenti. Csütörtöki döntésével az Európai Parlament jogi bizottsága lábbal tiporta az unió jogi szabályait” – vélekedett a kormánypárti EP-képviselő.

Kiemelt kép: MTI / Nemes János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik