Nagyvilág

Caracali tinigyilkosságok: beszáll az FBI is

Amerikába küldték az egyik áldozat csontjait. Profilt kérnek a gyilkosról.

A Maszol.ro szerint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a Caracal melletti erdőnél talált emberi  maradványok DNS-vizsgálatára és a caracali rémként emlegetett George Dinca profiljának megrajzolására kérte a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI).

A DIICOT előzőleg arról tájékoztatta a sajtót, hogy Luiza Melencu édesanyja nem hajlandó a lányától származó DNS-mintákat adni a román hatóságoknak újabb vizsgálathoz. A Főtér.ro szerint az asszony attól tart, hogy a nyomozók „beültetik” az általa adott mintákat az erdőszélen talált csontmaradványokba, hogy lezárhassák az egész országot sokkoló ügyet.

George Dinca a  kihallgatásokon két lány megölését ismerte be, de a pontos DNS-vizsgálatokig nem zárható ki, hogy több áldozata is lehetett. A DIICOT most tudatta, teljeskörű DNS-profil megállapítására nincs mód egyetlen román laboratóriumban sem, korábban csak a kromoszomális vizsgálatot tudták elvégezni.

A romániai hatóság hangsúlyozta, nem azért fordultak az FBI-hoz, mert amerikai állampolgár is részese lenne a tinigyilkosságnak.

Az ok, az amerikai nyomozók szaktudása, tapasztalata, illetve a Luiza Melencu édesanyja. Az asszonyt ugyanis, miután megtagadta a kérést, beidézték csütörtökre, hogy biológiai mintákat vehessenek tőle az új genetikai vizsgálatokhoz.

Korábban csak annyi derült ki, hogy a maradványok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, de semmiképpen sem a másik áldozattól, a 15 éves Alexandra Măceşanutól, akinek a maradványaira július 26-án találtak rá. Azt nem sikerült megállapítani, hogy az erdőszéli csontmaradványok a 18 éves Luiza Melencuéi, amint azt George Dinca állította.

Tinigyilkosságok: újra lincshangulat Caracalban
Az egyik áldozat rokonai át akarták törni a rendőrkordont, a lány anyja rosszul lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik