Nagyvilág

Eladta ikreit az anyuka, majd a pénzből okostelefont vásárolt magának

A kínai nő szerint nem volt más választása, mint eladni gyermekeit annak, aki a legtöbb pénzt fizette értük.

Letartóztattak egy nőt a kínai Csöcsiang tartományban, miután kiderült, hogy 65 ezer jüanért (2,8 millió forint) eladta ikreit, pár héttel a szülés után – írta a Shanghaiist. Az angol nyelvű kínai lap beszámolója szerint a két fiú két különböző családhoz került. Egyikükért 45 ezer jüant, a másikért pedig 20 ezer jüant fizettek.

A csak Ma vezetéknéven említett nő azzal magyarázta, hogy pénzzé tette gyermekeit, hogy teljesen le volt égve, és nem volt más választása. Elmondása szerint a gyerekek apja elhagyta, szülei pedig egyáltalán nem támogatták, mert nem tetszett nekik, hogy házasság előtt szült.

A nő végül nem tartotta meg a teljes összeget. Az eladás után ugyanis visszatért hozzá a gyerekek apja, akivel elfelezték a pénzt. Az anyuka a hitelkártya-tartozását rendezte a részéből, majd vett magának egy új okostelefont.

A tavaly szeptemberben történt esetről csak mostanában szerzett tudomást a rendőrség, miközben Ma szülővárosában egy másik ügy miatt nyomoztak. Ma mellett őrizetbe vették az apukát is. A két gyereket sikerült megtalálniuk egy másik tartományban, és jelenleg az anyuka szüleinél helyezték el őket.

Kiemelt kép: Shanghaiist

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik