Nagyvilág

Rémálomnak indult a nyaralás magyar turistáknak Egyiptomban

Újabb 26 magyar turista maradt közel egy napig szoba nélkül Egyiptomban egy héttel azután, hogy az ETI utazásszervező másik csoportjával is megesett ez a kellemetlenség ugyanabban a szállodában, tudta meg a 24.hu.

Lapunk egyik olvasója arról számolt be, hogy kedden délelőtt landoltak az afrikai országban, majd a transzferbusszal elvitték őket Makadi Bayre, ahová a szállást foglalták. A recepción le is adták a papírjaikat, majd közölték velük, hogy nincs már szabad szoba.

Némi tanakodás után felajánlották nekik, hogy elszállásolják őket 35 kilométerrel arrébb, Hurghadában, ahol két hotelt is körbejártak, mire kaptak egy lepukkant szobát.

Dohos, koszos, penészes volt,  sokan közülünk az alagsorban kaptak csak helyet. Közöltük velük, hogy nekünk ez nem kell, és kértük az áthelyezésünket egy normális szállodába

– mondta a 24.hu neve elhallgatását kérő olvasója.

Mint fogalmazott, bár all inclusive ellátást fizettek ki, napközben csak hamburgert és pizzát ehettek. Este 10 után összehívták a magyar turistákat egy megbeszélésre, és azt a tájékoztatást kapták, hogy visszaviszik őket Makadi Bayre.

Aznap már a negyedik szállodában jártak, mire végre elfoglalhatták a végleges helyüket, de ez sem ment zökkenőmentesen.

A férjemmel mi egy nyolcfős társasággal érkeztünk Egyiptomba, de először csak kettőnket hoztak át ide. Természetesen vetettünk fel jegyzőkönyvet, és rögtön felajánlottak egy fejenként 44 eurós fakultatív programot ingyen. Elfogadtuk, de ez nem kárpótol bennünket. Egy ilyen indítás nyomot hagy az egész nyaraláson

– fogalmazott informátorunk.

Azt is elmondta, hogy az utat egyébként már tavaly november végén lefoglalták és kifizették, tehát számára érthetetlen, miként nem maradhatott nekik hely.

Hozzátette azt is, másnap egy újabb csapat magyar turistával találkoztak, akiket szintén ugyanez a kellemetlen meglepetés érte, és órákig dobálták őket ide-oda, mire

Az ETI utazási irodát telefonon és írásban is többször kerestük. Mostanáig nem kaptunk választ. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket. A legutóbbi alkalommal azzal érveltek, hogy rendszerhiba történt.

Kiemelt kép: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik