Nagyvilág

Úgy berúgott a Ryanair utasa, hogy leszállás után azt hitte, még mindig Spanyolországban van

A Ryanair egyik utasa annyira berúgott a fapados légitársaság Alicantéból Írországba tartó járatán, hogy landolás után még mindig abban a hitben élt, hogy Spanyolországban tartózkodik, hangzott el a bíróság.

Az Independent tudósítása szerint a Limerick városából származó 38 éves Ciara Bradshaw-t múlt hónapban tartóztatták le a Shannon repülőtéren.

A férfi az úton és azt megelőzően mérgező mennyiségű alkoholt, többek közt Baileys krémlikőrt és Smirnoff vodkát fogyasztott, továbbá Xanaxot is bevett, mert félt a magasban. Ezáltal pedig olyan állapotba került, hogy az utaskísérők attól féltek, veszélyt jelent a gépen tartózkodó emberekre is.

John Casey, Bradshaw ügyvédje azt mondta, hogy leszállást követően ügyfele még mindig azt hitte, hogy Spanyolországban van, és nem tűnt fel neki, hogy hazaért Írországba.

John King bíró a tárgyaláson arról beszélt, az ügyet súlyosbítja, hogy ez nem egy általános közrendi szabálysértés, mert a repülőről az utasoknak nem volt hova menekülnie előle.

Bradshaw 500 eurós pénzbírságot kapott.

Az Egyesült Királyságban egyébként 2018 áprilisa és 2019 áprilisa között 87 ittas utast tartóztattak le a reptereken, ami 25 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző egy évben volt.

Kiemelt kép: Michal Fludra/NurPhoto/AFP/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik