Nagyvilág

A Fidesz megtalálta a magyarázatot, miért nem szavazzák meg alelnököknek a képviselőit Brüsszelben

Közleményben reagált a Fidesz, miután Trócsányi László után Hidvéghi Balázs EP-képviselőről is kiderült, hogy nem szavazzák meg őket az EP szakbizottságai alelnököknek, mert nem támogatja őket a tagság többsége.

Annyira lehangoló Gyurcsányék áskálódása az Európai Parlamentben. Egyszerűen képtelenek megemészteni a magyar emberek döntését és szembe mennek az európai parlamenti választás eredményével, ahol a DK leszerepelt, a Fidesz-KDNP pedig elsöprő győzelmet aratott

– írja a párt, hozzátéve, hogy „a bevándorláspárti Soros-hálózattal együtt azért akarják megakadályozni a fideszes képviselők kinevezését, mert  így akarják elhallgattatni a magyar emberek hangját az új Európai Parlamentben, és az olyan bizottságokban, mint a LIBE, ami eddig a bevándorláspárti javaslatok első számú előkészítője volt”.

Dobrev Klára Facebookon kommentálta az eseményeket:

A Néppárt megértette, hogy azok után, hogy a Fidesz feldúlta a Magyar Köztársaságot, képviselőit senki nem fogja megválasztani. Ezért aztán, hogy megmeneküljenek egy kínos vereségtől, Hidvéghit már el se merik indítani. Sőt! Egyetlen fideszest se. Trócsányi tegnap magától visszalépett, Hidvéghit meg visszaléptették. Valóban azért küzdöttünk, hogy Európa megértse: nem lehet erősebb az Unió, ha sorsát a Fidesz kezébe adja. Megtettük a dolgunkat. Egyre kínosabb fideszesnek lenni az Európai Parlamentben. Megérdemelten.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik