Nagyvilág

Hiába hívta a segélyhívót a megvert fiatalasszony

Zilahon egy buszsofőr seprűvel ütötte a gyermekét kezében tartó nőt. A 112 diszpécsere megalázta.

Az incidens áprilisban történt. Akkor megrázó felvételek terjedtek a közösségi oldalakon a fiatal nő bántalmazásáról. A 25 éves nő már akkor azt mondta, hogy bejelentést tett a 112-es segélyhívón. Akkor letagadták ezt. A Transindex azt írja, a hatóságok hazudtak, a nő értesítette őket.

A Libertatea birtokába jutott a beszélgetés, amit a nő a segélyhívó operátorával folytatott. Kiderült, a diszpécser többször megalázta a nőt, mondván, „úgy beszél, mint a varjak” (románul ez rasszista kifejezés a cigányokra) és „hagyja abba a cigánykodást”. A nő hiába próbálta elmondani, hogy a sofőr a gyerekeit is bántalmazta.

Végül a panaszosnak kapcsolta a rendőrséget, de ott is elintézték annyival, hogy menjen be személyesen és tegyen panaszt. A segélyhívásokat működtető Speciális Távközlési Szolgálat (STS) vizsgálatot indított, a diszpécsert felfüggesztették állásából, de a zilahi rendőrség továbbra is azt állítja, hozzájuk nem érkezett be semmilyen segélyhívás a nő részéről. A felvétel ezt egyértelműen cáfolja.

Mint korábban megírtuk, néhány hete az kavart hatalmas botrányt Romániában, ahogy a Caracalon elrabolt és megölt 15 éves lánnyal beszélt a segélyhívó diszpécsere.

Közzétették a hangfelvételt, amin zokogva kér segítséget a meggyilkolt 15 éves lány
Az áldozat többször is kérte, hogy küldjenek valakit, mert fél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik