Nagyvilág

Román farmon tartottak rabszolgaként német fiatalokat

Mindezt a német állam által támogatott rehabilitációs program keretében.

Rabszolgaként tartottak fogva Romániában német fiatalokat egy olyan rehabilitációs program keretében, amit a német állam támogatott és a román munkaügyi minisztérium engedélyezett – tudósít a BBC.

A Máramaros-projekt weboldala szerint a programban viselkedési zavarokkal vagy drogfüggőséggel küzdő fiatalok számára nyújtanak szabadidős lehetőségeket és pszichológusi segítséget egy észak-romániai farmon. A román nyomozók azonban feltárták, hogy a 12-18 éves fiatalokkal rabszolgaként bántak, verték, és kimerítő fizikai munkára kényszerítették őket. Az élelmiszert megvonták tőlük, felírt gyógyszereiket nem vehették be, a külvilággal nem léphettek kapcsolatba, miközben brutális „átnevelésnek” vetették alá őket.

Az ügyészek szerint egy német házaspár és a program többi működtetője legitim nevelő tevékenységnek álcázva végzett gyermekkereskedelmet, a gyanú szerint 2014 óta. A német külügyminisztérium szóvivője közölte: a projekt közel húsz éve létezik, ezalatt nem szereztek tudomást a sajtóban nyilvánosságra hozott bűncselekményekről. A német diplomaták felvették a kapcsolatot a román hatóságokkal.

Az AFP hírügynökség hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy húsz gyermek volt a központban, amelynek számos dolgozóját őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik