Nagyvilág

Botrány a caracali rém családjának kihallgatásán

Az egyik áldozat családjának ügyvédje szerint a feleség bizonyítékokat semmisített meg.

Mint korábban megírtuk, csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) kihallgatta George Dinca feleségét és gyerekeit a caracali gyilkosságok ügyében. A Maszol.ro szerint a csaknem 9 órás kihallgatás után a családot egy ügyészségi autó a hátsó kijáraton menekítette ki a várakozó újságírók elől.

A megölt 18 éves lány, Luiza Melencu családjának ügyvédje azt mondta, Dinca gyerekei (három fiú és egy lány) botrányt okoztak, nem tetszett nekik, hogy ő is részt vett a kihallgatáson, amelyen Dinca felesége sűrűn ellentmondásokba keveredett. Tonel Pop azt mondta, az asszony megsemmisített bizonyítékokat, ki kell deríteni, véletlenül vagy akarattal.

Az ügyvéd szerint rokonai először azt nyilatkozták, hogy Dinca egy mintaférj és apa volt, de később ezt árnyalták, az ő kérdései után pedig az eredeti vallomások „teljesen megváltoztak”. Korábban Tonel Pop azt állította, hogy George Dincával a felesége együtt élt a caracali házban, amikor a 18 éves Luizát elrabolták, úgy vélte, a Dinca család tagjait nem tanúkként, hanem elkövetőkként kellene kihallgatni.

Kiemelt kép: MTI/AP/Román rendőrség/Mediafax

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik