Nagyvilág

Bukták a raptrió elleni perüket a porig alázott román rendőrök

A bíróság szerint nem rágalmazás, hogy a dalban seggnyalónak nevezték a rendőrséget.

A remélt kártérítés helyett a perköltség kifizetésére kötelezte a bíróság azt a román szakszervezetet, amely egy rendőrellenes dalszöveg miatt perelte be Paraziții raptriót. A bíróság első fokon a banda, illetve a lemezkiadó javára döntött – írja a Főtér.ro.

A rendőrszakszervezetnek 2 500 lejt kell fizetnie, gyakorlatilag az alperesek ügyvédi költségeire. A rendőrök azért pereltek, mert sértőnek találták az Arma Secretă (Titkos fegyver) című album egyik dalát, amit a romániai magyar portál így fordított le.

Ha nincs képzelőerőd, állj rendőrnek, / Ha soha semmit nem tettél az életben, állj rendőrnek, / Ha meggyőződéses seggnyaló vagy, akinek nincsenek álmai, állj rendőrnek, / Ha már nem áll fell, állj rendőrnek, / Ha azt akarod, hogy ne legyenek barátaid, állj rendőrnek, / Ha anyád kurva, apád kommunista, állj rendőrnek.

Az album pár hónapja jelent meg, a dal nagyon népszerű lett, noha csak hetekkel később történt a caracali gyilkosság, amely igazolta, hogy a dalszöveg bizonyos részeletei nem állnak olyan messze a valóságtól – tette hozzá a Főtér.

Caracali gyilkosságok: hallgatnak a rendőrök és az alvilág együttműködéséről
Noha a román sajtó ettől volt hangos, az ügyvivő belügyminiszter nem is hallott róla.

 

Kiemelt kép: Facebook/Parazitii

Ajánlott videó

Olvasói sztorik