Nagyvilág

Robbanás Tanzániában, 60 halott, sok érült

Egy tartályautó robbant fel.

Felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi Tanzániában, legalább ötven ember meghalt. A Reuters alapján az MTI azt írta, hogy a tragédia a fővárostól, Dar es Salaamtól mintegy 200 kilométerre nyugatra történt.

Az áldozatok gyűjtötték az üzemanyagot a teherautó szivárgó tartályából, amikor az üzemanyag meggyulladt, a teherautó pedig berobbant. Az áldozatok zöme motorkerékpáros, taxisofőr és környékbeli lakos volt – mondta a helyi rendőrparancsnok.

Frissítés!

Az áldozatok száma hatvanra nőtt, és kiderült, hogy csaknem  hetvenen megsérültek. A tartálykocsi egy balesetben felborult, és üzemanyag kezdett ömleni belőle.

Szemtanúk szerint a robbanás akkor történt, amikor egy férfi rágyújtott a felborult tartálykocsi mellett. A detonáció zsúfolt helyen történt, az áldozatok között olyanak is vannak, akik nem gyűjtöttek üzemanyagot, csak a közelben voltak.

A sérültek mentését nehezítette a hatalmas tűz, sűrű fekete füst lepte el a környéket. A közösségi médiában megjelent felvételeken szénné égett holttesteket lehet látni.

Az idén több ilyen eset történt az afrikai kontinensen. Májusban Nigerben legalább 58-an haltak meg hasonló körülmények között, és a múlt hónapban is történt  hasonló eset Nigériában, akkor mintegy ötvenen haltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik