Nagyvilág

Az El Pasó-i merénylő anyja már hetekkel korábban hívta a rendőröket

Már hetekkel a hétvégi merénylet előtt felhívta a rendőrséget az El Pasóban 22 ember halálát okozó merénylő édesanyja – írja a CNN. Az asszony amiatt aggódott, hogy hogyan juthatott hozzá legálisan a fia, Patrick Crusius egy AK-típusú fegyvert, tekintve, hogy csak 21 éves, nem elég érett gondolkodású, és tapasztalatlan a fegyverkezelésben.

A telefonhívás alkalmával az anya nem árulta el a fia nevét és a rendőrség sem kért további információkat, és a család ügyvédjei azt mondták, hogy Crusius édesanyja nem figyelmeztetésképpen telefonált, inkább csak informálisan érdeklődött.

A rendőrség egy közleményben azt írta, hogy Crusiusszal korábban három alkalommal kerültek kapcsolatba: egy betörés miatti riasztáskor, amelyről kiderült, hogy vaklárma volt; amikor a busz, amelyen Crusius ült, balesetet szenvedett; amikor Crusius elszökött otthonról, de fél óra múlva hazament.

31 embert lőttek agyon a hétvégén, Trump az internetet hibáztatja
A hétvégén alig tizenkét óra két fegyveres támadás történt az Egyesült Államokban. Újra fellángolt a vita a fegyvertartásról és a hasonló lövöldözések okairól.

Kiemelt kép: Europress/KTSM 9 news Channel/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik