Nagyvilág

A magyarok imádják Orbán politikáját, lelkendezett a Fox News műsorvezetője

Tucker Carlson el van ájulva a magyar kormány családpolitikájától.

A hazai kormánypropaganda sem magasztalja annyira lelkesen Orbán Viktor politikáját, mint amennyire az amerikai konzervatív hírtévé, a Fox News újságírója, Tucker Carlson tette hétfő este.

Carlson külön kommentárt szánt a hazai családpolitikának, azzal a felütéssel, hogy hazánk népessége az elmúlt harminc évben több mint félmillióval csökkent, és elfogyhatnak a magyarok, ha nem történik drámai változás. Az unásig ismert leckét is felmondta: „az EU-t vezető liberálisok és a washingtoni think-tankek” szerinte mélyen egyetértenek abban, hogy a problémát az oldaná meg, ha a magyar kormány „egy másik népességet importálna a harmadik világból”.

A műsorvezető kijelentette: Orbán Viktor ahelyett, hogy „feláldozná a magyar fiatalokat Soros és a Clinton-alapítvány keményvonalas libertarianizmusának”, úgy döntött, hogy segíti a magyar családok növekedését, és 35 ezer dolláros alacsony kamatozású kölcsönt ad a házasodó fiatal nőknek, amit a harmadik gyermek születésekor elenged, négy gyermek esetén pedig jövedelemadót sem kell többé fizetni.

Méltatta a nagyszülői gyedet is, majd azt mondta, hogy a magyar kormány a vágyott gyermekek világra jövetele mellett „az egészséges családok megalapítását” is támogatja: segíteni akarja az embereket abban, hogy megházasodjanak, sőt, ugyanazzal az emberrel maradjanak házasok, bár nem fejtette ki, hogy itt mire gondol.

Örömtelinek tartja, hogy leginkább a középosztálybeli családokat jutalmazzák, és kijelentette: Magyarország vezetői azzal foglalkoznak, hogy saját népük gyarapodjon. Ahelyett, hogy az ország vagyonát mindenféle illegális bevándorlónak ígérnék, az adóbevételeket saját népük felemelésére költik – lelkendezett Carlson, aki szerint a magyar emberek imádják ezt, hiszen Orbán Viktor kormánya harmadik elsöprő választási győzelmét aratta egymás után.

Mindez annyira magától értetődő, hogy elcsodálkozunk, nálunk miért nem próbálják meg – jelentette ki.

Az alábbi videóban 15:50-nél kezdődik a kommentár:

(Kiemelt fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik