Nagyvilág

„Hálás vagyok, hogy életben maradt” – 2 éves fiút vitt magával a reptéri poggyászszalag

A gyerek öt percen át keringett a csomagszortírozó rendszerben, az atlantai repülőtéren.

Kéztöréssel szállítottak kórházba egy kétéves kisfiút egy amerikai repülőtérről, miután elvitte magával a poggyászokat szállító szalag, és a gyerek öt percen át keringett a rendszerben, mire újra előbukkant – jelentette a helyi sajtó.

A gyerek anyja egy helyi televíziónak elmondta, hogy éppen a beszállókártyáját nyomtatta ki hétfő délután a Spirit Airlines légitársaság check-in pultjánál az atlantai Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtéren, amikor egy pillanatra nem figyelt fiára.

Amikor felnézett, már késő volt. Edith Vega elmondása szerint próbált utánamenni, de a dolgozók nem engedték. Nem tudott mit tenni, csak várni, és remélni, hogy fia „élvezi az utazást”.

A Lorenzo nevű fiú végül öt perccel később bukkant fel a TSA biztonsági szolgálat poggyászellenőrző részlegén, az ott dolgozó emberek legnagyobb meglepetésére, akik azonnal értesítették a rendőrséget. Mint kiderült, a fiúnak a jobb keze eltört. Azt nem lehet tudni, hogy hogyan.

A pillanat, amikor Lorenzo előbukkant a poggyászszállító rendszerből. Fotó: ABC News/TSA

A Spirit Airlines közleményben tudatta, hogy az eset idején a pult zárva volt, és nem volt a közelben egyetlen egy munkatársuk sem. A fiú azután került a szalagra, hogy bement a pult mögé. Az Hartsfield–Jackson nemzetközi repülőtér szóvivője az ABC Newsnak elmondta, a szalag nem mozgott, amikor a fiú odament. A szalag nyomásérzékelőre indult, és amikor rátette a kezét, beindította a rendszert.

A kiemelt képen a pillanat, amikor a fiú rákerült a szalagra. Fotó: ABC News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik