Élet-Stílus

Rémülten néztek az utasok, amikor egy férfi mászott a felszállásra készülő gép szárnyára

A bokrok közül rohant a nigériai repülőtér kifutóján lévő géphez, kezében egy táskával, amit a hajtóműbe rakott.

A nigériai hatóságok letartóztattak egy férfi egy lagosi repülőtéren, miután felmászott egy felszállásra készülő gép szárnyára, és megpróbált bejutni a repülőbe – jelentette a helyi sajtó. A jelenetről az Azman Air nigériai légitársaság gépén ülő egyik utas készített felvételt, amit Instagram-oldalán osztott meg.

Otto Orondaam elmondta, a gép éppen felszálláshoz készülődött, amikor a bokrok közül felbukkant a férfi, és odarohant a guruló géphez. A pilóta ezt látva azonnal megállt, és kikapcsolta a hajtóműveket, és jelentette az esetet az irányítótoronynak – közölte a légitársaság.

https://www.instagram.com/p/B0F9w5qnNzc/?igshid=zk3j78814j7d

Orondaam közlése szerint azonban a biztonsági szolgálat emberei csak több mint fél órával később jelentek meg, miközben az utasok pánikba estek a kesztyűt viselő férfi láttán, aki a nála lévő táskát a hajtóműbe rakta, mielőtt felmászott a szárnyra. A Daily Post című nigériai lap cikke szerint az utasok a vészkijáratok kinyitását követelték, hogy el tudják hagyni a gépet, ahol nem érezték magukat biztonságban.

A helyi hatóságok közlése szerint a meg nem nevezett férfit letartóztatták. A férfi azt mondta, Ghánába akart utazni, de azt már nem árulta el, hogyan jutott be a tiltott területre.

Erre az utóbbi kérdésre választ adhat, hogy az eset után a Murtala Muhammed nemzetközi repülőtér közölte, hogy tervezik, hogy kerítéssel zárják körbe a területet, valamint térfigyelő kamerákat és mozgásérzékelőket is felszerelnek, és lehet, hogy őrtornyokat is telepítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik