Nagyvilág

Horror a nemzeti parkban: Kilencéves kislányt öklelt fel egy bölény

A gyerek egy túracsoport tagjaként látogatott el a Yellowstone Nemzeti Parkba, az eset után kórházba vitték.

A Dailymail írt róla, hogy nemrégiben egy körülbelül 50 fős kiránduló csoport látogatott el a Yellowstone Nemzeti Parkba. Ebben nincs is semmi rendkívüli, naponta turisták százai fordulnak meg itt, és hasonló helyeken szerte a világban, ez a kirándulás viszont jó ideig ott lesz a résztvevők legrosszabb élményei között.

A túra során a látogatóknak többek között arra is lehetőségük volt, hogy testközelből szemléljék meg a veszélyesebb vadállatokat, mindenféle elszeparálás nélkül. A csoport tagja volt egy kilenc éves floridai kislány is, aki többedmagával egy bölényt tekintett meg közelről.

Az állat egy ideig békésen legelészett, de aztán egy pillanat alatt megvadult és a látogatók felé kezdett rohanni. Az esetet videóra vették, amin jól látszik, hogy az állat egy három tagú csoportot vett célba. A két felnőtt ki tudott térni a roham elől, a kislány azonban nem tudott elfutni, így az állat a levegőbe repítette, nem kis riadalmat keltve ezzel.

A park üzemeltetői közleményt adtak ki, amiben érintőlegesen a park házirendjét ismertették annak érdekében, hogy a jövőben még csak hasonló incidens se fordulhasson elő.

Az élet a nemzeti parkban vad. Amikor egy állat a közelben van, akár az úton, akár a parkolóban, adjon neki helyet. Ha szükséges, forduljon meg és menjen a másik irányba, tegyen egy kitérőt, de az legyen a legfontosabb, hogy elkerülje vele az interakciót.

Az esetet követően a kislányt azonnal kórházba szállították és sürgősségi ellátásban részesítették, azóta pedig már haza is mehetett. A park üzemeltetői jelenleg is vizsgálják az esetet.

 

Kiemelt kép: Youtube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik