Nagyvilág

Egy ikon parancsára ölt – mondta az ámokfutó

Előzetes letartóztatásba helyezték a 33 éves facsádi férfit, aki egy embert agyonvert, ötöt súlyosan bántalmazott.

A férfit tíz órán át hallgatták ki az ügyészek, majd 30 napos előzetes letartóztatását kérték a Temes megyei törvényszéktől, amely ezt jóváhagyta – írja a Maszol.ro. A rendőrök Kisbékésen, Facsád közelében fogták el, egy lopott autót vezetett, nem tanúsított ellenállást, összefüggéstelenül beszélt.

Azt vallotta, hogy hazafelé tartott, le akart zuhanyozni. Őrizetbe vételekor arról is beszélt, hogy egy ortodox ikon parancsára ölt. Szerinte ez az ikon természetfölötti erőt kölcsönzött neki.

Így tudtam szétrúgni egy nő fejét

– jelentette ki. A vérében három típusú kábítószert találtak, de ezt még meg kell erősítenie a biológiai minták elemzésének.

A 33 éves férfi szerdán kezdte ámokfutását. A facsádi parkban minden ok nélkül nekirontott egy kocogó házaspárnak. Az 57 éves férfit ököllel, bottal agyonverte, a felesége a bántalmazás után kómába esett.

Facsádról a gyilkos átbiciklizett a szomszédos Temeresre. Az úton találkozott egy traktoron ülő házaspárral, őket is súlyosan bántalmazta, majd egy fogyatékkal élő asszonyt vert meg minden ok nélkül. Temeresről ellopott egy autót, majd az utcán elgázolt egy férfit. Ekkor már a nyomában voltak a rendőrök. Három lövést leadtak az autóra, de elmenekült. Több száz helyi és környékbeli rendőr 18 órán át kereste, míg Kisbékésen sikerült elfogniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik