Nagyvilág

Londonban bujkál, életéért retteg a dubaji uralkodó felesége

Haya Bint al-Hussein hercegnő, Sheikh Mohammed Al Maktoum dubaji uralkodó felesége Londonban bujkál és az életéért aggódik. A hercegnő férje elől szökött meg, miután tudomására jutott, hogyan rabolták haza az uralkodó egyik, szintén szökésben lévő lányát — írta meg a BBC.

Haya Bint al-Hussein az uralkodó hatodik felesége, az egykori jordán uralkodó, Huszein lánya, a jelenlegi jordán királ, II. Abdulah féltestvére.

A jordán származású, de Nagy-Britanniában képzett 45 éves Haya hercegnő 2004-ben házasodott össze a jelenleg 69 éves milliárdossal. Mohammed sejknek a források szerint összesen 23 gyermeke van különböző feleségeitől.

A hercegnő először Németországba szökött, ahol menedékjogot kért, majd innen Londonba távozott. A BBC forrásai szerint az asszony jelenleg Kensington Palace Gardensben él, egy 85 millió font értékű házban.

A lap értesülései szerint a hercegnő azután hagyta maga mögött luxuséletét, hogy megtudta, milyen körülmények között tért vissza Dubajba férje egyik lánya. Latifa hercegnő egy francia férfi segítségével, hajóval szökött meg az Egyesült Arab Emirátusokból, de az indiai partoknál fegyveresek ütöttek rajtuk, az uralkodó lányát pedig visszahurcolták Dubajba. Ekkor Haya hercegnő még védelmébe vette országát, miután azonban megtudta, hogy Latifát akarata ellenére hurcolták haza, saját életéért is aggódni kezdett.

A BBC megkereste az Egyesült Arab Emírségek londoni követségét, de csak annyit közöltek, hogy két személy  magánügyeit nem kívánják kommentálni.

Kiemelt kép: MARWAN NAAMANI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik