Nagyvilág

Megevett egy gekkót egy buliban, majd kínok közepette meghalt

Az ausztrál férfi súlyos szalmonellafertőzést kaphatott.

Egy háromgyerekes ausztrál férfi barátai biztatására megevett egy gekkót egy buliban, tíz napra rá pedig súlyos szenvedés közepette meghalt – írja az Independent.

Az eset még tavaly decemberben történt, de a családtagok fél év után is keresik a választ, hogy mi történt pontosan David Dowellel. Lánya, Hannah szerint még az sem bizonyított, hogy egyáltalán megette a gekkót, mert mindenki mást mond a buliban jelenlévők közül. Ami biztos, hogy a buli után kórházba kellett vinni, ahol kiderült, hogy súlyos szalmonellafertőzést kapott el.

A család szerint először el se akarták vinni a férfit a mentők, azt hitték, hogy gyomorrontása van, vagy másnapos. Dowell azonban epét hányt, a vizelete fekete volt, és úgy felfújódott a hasa, mintha hathónapos terhes lenne.

Az orvosok lehetségesnek tartják, hogy a hüllő elfogyasztása okozta a megbetegedést. A queenslandi egyetem mezőgazdasági és élelmiszertudományi iskolájának helyettes vezetője, Mark Turner elmondta: sok állat hordozhat szalmonellát, így a teknősök, kígyók, békák és a gekkók is. „Lehetséges, hogy ha megették a gekkót, az emésztés közben történhetett szalmonellafertőzés, de soha nem hallottam még ilyesmiről” – jelentette ki.

A kórház, ahol Dowellt kezelték, annyit közölt, hogy az orvosi titoktartás miatt nem adhatnak információt a halál okáról, a halottszemle viszont megállapította, hogy megfelelő kezelést kapott.

2010-ben egy akkor 19 éves ausztrál férfi evett meg barátai unszolására egy meztelen csigát, aminek következtében több mint egy évig kómában feküdt, és utána is állandó gondozásra szorult. Tavaly meghalt(Illusztráció: Europress – Biosphoto / David Massemin)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik