Nagyvilág

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

Megtalálták a kabátot, ami a gyilkoson volt, de a rendőrök nem erre számítottak.

A Markíza tévé információi alapján a Paraméter azt írja, a rendőrök lefoglalták annak a személynek a kabátját, aki februárban leadta a végzetes lövést Ján Kuciak újságíróra és menyasszonyára, Martina Kušnírovára. A nagymácsédi térfigyelő kamerák felvételei bizonyítják, hogy az ominózus napon a gyilkos viselte a kabátot, amit megközelítőleg egy hónapja találták meg Gútán.

A Markíza ugyanakkor úgy tudja, a kabát nem Miroslav Marčeké, aki néhány hete beismerte, hogy ő ölte meg a fiatalokat, hanem a másik gyanúsítotté, Szabó Tamásé.  Mielőtt Marček beismerte, hogy ő lőtt, a rendőrség Andruskó Zoltán vallomása alapján azt feltételezte, hogy Szabó Tamás volt a gyilkos, Marček a segítő.

Egyelőre nem tudni, a gyanúsítottak időközben kabátot cseréltek, vagy Szabó látható a felvételeken. A televízió szerint a rendőrség ezt szakértő segítségével igyekszik megállapítani. Vizsgálják Szabó és Marček járását, mozgását, hogy megállapíthassák, ki látható a felvételeken.

A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marian Kočnert gyanúsították meg. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak. Ján Kuciakot és a jegyesét nagymácsédi családi házukban lőtték le 2018. február 21-én egy 9 mm kaliberű pisztollyal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik