Nagyvilág

A tizedik amerikai turista halt meg Dominikán

Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint egy New York-i turista is életét vesztette a Dominikai Köztársaságban a hónap közepén, ezzel ő már a tizedik amerikai rövid időn belül, aki a Karib-tengeri országban halt meg.

A CNN arról ír, hogy az áldozat az 56 éves Lisa Vittorio Caruso. A férfinek légzési nehézségei támadtak múlt hétfőn, ezt követően érte a halál. Sógornője, Lisa Maria Caruso azt mondta, elképzelhető, hogy szívinfarktust kapott.

A család telefonon értesült róla, hogy a férfi rosszul lett. Pár perccel később már azzal hívták őket, hogy meghalt. 

Lisa Maria Caruso közölte, sógora a nyugdíjba vonulást ünnepelte a Dominikai Köztársaságban. 12 éven át a bátyjával üzemeltetett egy pizzériát, amit a közelmúltban adtak el.

A lapnak a Dominikai Köztársaság rendőrsége megerősítette, hogy a férfi Santo Domingo városának egyik kórházában veszítette életét. A hivatalos tájékoztatás szerint légzési elégtelenség okozta a halálát, de a boncolás eredményeit még nem kapták meg.

Mint arról korábban részletesen írtunk, az elmúlt egy évben kilenc amerikai turista is rejtélyes körülmények között hunyt el a Karib-tengeri üdülőparadicsomban. A hatóságok egyelőre azt mondják, véletlen egybeesés állhat a háttérben, de az sem kizárt, hogy megmérgezték az áldozatokat, vagy hogy a szállodai minibárokban lévő alkoholok hamisítottak voltak. A nyomozásban már az FBI is részt vesz.

Sorra halnak meg rejtélyesen amerikai turisták Dominikán
Legalább kilenc amerikai állampolgár veszítette életét a Karib-tengeri országban az elmúlt egy évben. A hatóságok szerint véletlen egybeesésről van szó, de a halálesetek között túl sok a hasonlóság.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik