Nagyvilág

Károly herceg másfél óráig oktatta Trumpot a klímavédelemről, de minek

Károly walesi herceg a tervezettnél 75 perccel tovább próbálta felhívni Donald Trump figyelmét a globális felmelegedés veszélyeire, de az amerikai elnök szerint az Egyesült Államok tiszta és más államokat okolt a krízisért, írja a Guardian.

Trump szerdán reggel az ITV Good Morning Britain című műsorának vendége volt, és arról beszélt, hogy eredetileg 15 percet tárgyalt volna londoni látogatásán Károly herceggel, de a beszélgetés másfél óráig tartott.

Nagyon komolyan veszi a klímaváltozást, ami szerintem jó. Tényleg a szívén hordozza a jövőnket. Azt akarja, hogy a következő generációk is jó klímában élhetnének, és el kell kerülni a katasztrófát, amivel egyetértek

– fogalmazott Trump.

Chris Jackson / POOL / AFP / Europress

Azzal viszont már nem tudott egyetérteni, hogy Amerikának talán többet kellene tennie annak érdekében, hogy ne legyen nagy baj.

Elmondtam neki, hogy az Egyesült Államoknak van a legtisztább klímája a statisztikák szerint. És ez még csak jobb lesz, mert a legjobb, legtisztább vizet szeretnénk. Kristálytiszta víz kell, kristálytiszta. Kínában, Indiában, Oroszországban és sok más államban rossz a levegő és a víz minősége. Ha elmész bizonyos városokba, lélegezni se lehet. Ők nem vállalják a felelősséget.

Piers Morgan műsorvezető azon kérdésére, miszerint elismeri-e a klímaváltozás létezését, Trump úgy felelt, hiszi, hogy változik az időjárás, de szerinte mindkét irányba.

Ne felejtsük el, hogy egyszer még globális felmelegedésnek hívták, de az nem működött, aztán klímaváltozás lett a neve. Most extrém időjárásnak nevezik, mert ezzel nem lehet hibázni

– magyarázta.

Vajon eljön-e a nap, amikor Orbán a migránsok helyett a klímavédelem ellen kampányol?
Az európai populisták sorra mennek szembe a klímavédelmi irányelvekkel. A Fidesz kivételt képez, kérdés, beáll-e a sorba a magyar kormánypárt, ha a migráció már nem ad muníciót.

Kiemelt kép: Chris Jackson / POOL / AFP / Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik