Nagyvilág

Vízalatti drónokkal is keresték a sétahajó-baleset áldozatait

Az erős sodrás miatt ez sem hozott sikert.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint szombaton vízalatti drónokat próbáltak a szerdán este Budapesten elsüllyedt sétahajóhoz küldeni, de az erős sodrás miatt nem jártak sikerrel. Egy dél-koreai illetékes újságíróknak arról beszélt, hogy Ausztriából, Csehországból és Norvégiából is hoztak szonárrendszereket és vízalatti drónokat. A munkálatok során kiderült, hogy a hajóroncs 8,1-9,3 méteres mélységben van, mélyebben, mint korábban feltételezték.

Beszámolnak arról is, hogy Kang Kjunghva külügyminiszter egy budapesti kórházban találkozott egy 66 éves túlélővel, később pedig újságíróknak elmondta: egyelőre nem tudják megmondani, mikor engedik ki a Li néven emlegetett személyt a kórházból. Mint mondta, Li a kimerültség miatt beszélni is nehezen tudott. A kórház illetékesei szerint Li kielégítő állapotban van, de még nem épült fel annyira, hogy hazautazhasson.

Szöul 53 fős mentőcsapatot hozott létre a külügyminisztérium, a rendőrség, a hírszerzés és más szervek embereivel. A csapat feladata, hogy segítsék a keresést és egyeztessenek Magyarországgal. A dél-koreai külügyminiszter helyettese azt mondta, minden erőfeszítést megtesznek a keresés kiterjesztése, és annak érdekében, hogy a roncs kiemelése közben a holttestek ne sérüljenek vagy ne vesszenek el. (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik