Nagyvilág

Fizet a női dolgozóknak egy orosz cég, ha szoknyában mennek dolgozni

Az igazgatótanács elnöke szerint a lányok ne hordjanak fiús hajat, és minden melegségüket adják bele a gyereknevelésbe.

Pluszpénzt ajánl egy orosz cég a női dolgozóknak, ha kisminkelve, szoknyában vagy kosztümben mennek munkába – számolt be a Euronews.

A Tatprof alumíniumipari vállalat szóvivője, Anasztaszja Kirillova szerint „megszépíti a munkanapokat” a kezdeményezés. A nőknek fotót kell küldeniük magukról felettesüknek, hogy megkapják a százrubeles bónuszt, ami nagyjából 450 forintnak felel meg.

A szóvivő szerint sok nő gondolkodás nélkül nadrágot húz, így remélik, hogy ezzel az akcióval lehetővé teszik, hogy női dolgozóik átérezzék nőiességüket és bájukat. Azt is gondolják, hogy mindez összekovácsolja a kollektívát, amely 70 százalékban férfiakból áll.

A kezdeményezés mögött az igazgatótanács elnöke, Szergej Gennagyjevics Racskov áll. Kirillova elárulta: Racskovot nagyon aggasztja a nemi szerepek keveredése, ezért nagyon szeretné megőrizni a dolgozók „női princípiumát”, szerinte a lányok ne hordjanak fiús hajat, ne viseljenek nadrágot, kézimunkázzanak, és adják bele minden melegségüket a gyereknevelésbe.

A kezdeményezés egy úgynevezett „nőiességmaraton” része, amely vegyes fogadtatásra talált a közösségi médiában: van, akinek tetszik, de akad, aki szerint a sötét középkort idézi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik