Nagyvilág

Hajóbaleset: még reménykednek az eltűntek rokonai

A hajón utazó fiatal testvérpár édesanyja azonnal a repülőtérre ment, amikor a katasztrófáról értesült.

A dél-koreai sajtóban megszólaltatják a szerdán este Budapesten elsüllyedt hajó utasainak rokonait és szomszédjait, egy ilyen beszámolót már közöltünk korábban, amiből kiderül, hogy a hajón utazott egy testvérpár is, akik feltöltődni jöttek Magyarországra.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség angol nyelvű oldalán azt írja: a testvérpár egyik tagja egy 31 éves nő, aki egy kézműves boltban dolgozik, őt sikerült kimenteni. 28 éves öccse lelkesen indult első nagy külföldi útjára, őt most eltűntként tartják számon. A kimentett nő telefonon hívta szüleiket, anyjuk azonnal a repülőtérre indult. A nagynénjükkel otthon maradt apa azt mondta, a turistacsoport legtöbb tagja idős volt, gyermekei a legfiatalabbak közt voltak.

Egy 38 éves incshoni nő hatéves kislányával és szüleivel érkezett hazánkba, édesanyja hatvanadik születésnapját ünnepelték. A hatéves kislány a legfiatalabb ismert áldozat.

Egy 49 éves joszui nő is a hajón utazott három családtagjával. Őt kimentették, de a családtagok – köztük sógornője – eltűnt, tudták meg a nő 28 éves fiától, aki még reménykedik abban, hogy mindannyian haza fognak térni.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik