Nagyvilág

Német nyílvesszős gyilkosságok: újabb két holttestet találtak

Mint arról korábban beszámoltunk, hétvégén holtan találtak három embert egy bajorországi szállodában, mindhármuk holttestében nyílvesszők voltak.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint a passaui szálloda dolgozói találták meg a holttesteket vasárnap az egyik szobában, két íjjal együtt. Az áldozatok mindegyike német állampolgár, egy 53 éves férfi, valamint egy 33 és egy 30 éves nő.

A hatóságok egyelőre nem tisztázták, hogy mi történhetett a szobában. Az ügyészség boncolást rendelt el.

A The Local hétfőn már arról írt, hogy a nyomozás során újabb két női holttestre bukkantak a rendőrök az egyik áldozat otthonában Gifhornban. 

Christophe Gateau/dpa/Europress

Most megpróbálják kideríteni, kik az újabb áldozatok és milyen kapcsolatban álltak a szállodában meggyilkolt emberekkel. Arról nem írnak, hogy a lakásban talált nőkkel is íjakkal végeztek-e.

Furcsa társaság

A helyi sajtó szerint a hotelben meggyilkolt férfi és a 33 éves nő egymás kezét fogva feküdt holtan az ágyban. Mindkettejüknek íj állt ki a fejéből és a mellkasából. A 30 éves nő a földön hevert, őt szintén mellkason lőtték nyílvesszővel.

Mindhárman pénteken érkeztek a szállodába Németország különböző részeiről. A recepción először a cuccaik nélkül jelentkeztek, majd később kimentek az autóikhoz, és felvitték a szobákba a nyílvesszőkkel teli zsákjaikat.

Az egyik nő egy háromszemélyes szobát foglalt 3 napra, éjszakánként 85 euróért, reggeli nélkül.

MTI/AP/Matthias Schrader

Egy szállodai vendég szerint nagyon furcsa volt a társaság. A szakállas férfi zakót viselt, a nők pedig fekete ruhákba öltöztek. Egyik este kint italoztak, majd egy idő után felmentek a szobájukba, mert esni kezdett az eső.

A boncolás elsődleges eredményi várhatóan kedden reggelre várhatók.

Németországban egyébként 18 év felett bárki vásárolhat nyílvesszőt.

Kiemelt kép: MTI/AP/Matthias Schrader

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik