Nagyvilág

„Rózsaszín zónákat” jelöltek ki a drogdílereknek egy berlini közparkban

Rózsaszín festékszóróval több területet is elkülönítettek a berlini városközpontban fekvő Goerlitzer Parkban, hogy a drogdílerek azon belül intézhessék üzleteiket, távol tartva őket a családoktól és a futóktól.

Az ötlet a népszerű közpark igazgatójától, Cengiz Demircitől származik, aki így akarja bátorítani a drogkereskedők által megfélemlített városlakókat, hogy térjenek vissza a parkba, hiszen mostantól mindenki tudhatja, hogy mely területeket kell majd elkerülni.

„Nem arról van szó, hogy legalizálnánk a drogárusítást, a módszer mögött tisztán gyakorlati megfontolások állnak” – nyilatkozta a parkigazgató az RBB rádiónak.

A nemzeti és a városi hatóságok, illetve az ügyben megnyilatkozó politikusok abszurdnak tartják és hevesen elítélik Demirci húzását, kiemelve, hogy a németországi törvények tiltják, a rendőrség pedig üldözi a drogkereskedést.

Ráadásul a német Local beszámolója szerint a dílerek nem vesznek tudomást a számukra kijelölt zónákról, az igazgató ennek ellenére nem hagyja magát eltántorítani a különös tervétől. De van egy másik megoldási javaslata is: szerinte mivel a dílerek jórészt munkavállalási engedéllyel nem rendelkező afrikaiak, ha a hatóságok engednék nekik, hogy legálisan pénzt keressenek, a drogkereskedés 90 százaléka azonnal megszűnne – állítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik