Nagyvilág

Betiltanák Mexikóban a hideg sört

Lehet, hogy Mexikóváros lakóinak hamarosan meleg sörrel kell oltani a szomjukat, mert egy helyi politikus szerdán azt javasolta, hogy tiltsák be a településen a hideg sörök árusítását, írja a The Guardian.

A javaslat szerint betiltanák az összes sör és 7 százalékos vagy annál kevesebb alkoholtartalmú italok árusítását, amiket hűtenek vagy a levegő hőmérsékletétől eltérő körülmények között tárolnak.

A boltoknak emellett ki kellene tennie egy figyelmeztető posztert a falakra, hogy büntetés jár a köztéren történő italozásért. Mexikóvárosban ugyanis gyakran elég nagy kiszerelésben árulják a hideg söröket, és még műanyag poharakat is adnak hozzá, az hűsítő italt pedig sokan az utcákon fogyasztják el, köztük sokan fiatalok.

Lourdes Paz Reyes a javaslattal megszabadulna azoktól az üzletektől, ahogy kirívóan olcsón lehet hozzájutni a literes sörökhöz.

A mexikóiak a közösségi médiában estek neki a városvezetésnek, mert egyelőre képtelenek feldolgozni, hogy meleg sört kell majd inniuk a kánikulában, ami a közép-amerikai országban azért elég sűrűn elő szokott fordulni.

Kiemelt kép: NOTIMEX/FOTO/ARIANA PEREZ/APL/HUM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik